Пренослива дијагностика

достапен за секого

Пренослива дијагностика

достапен

за секого

render-prototyp-5_3.225

Преносна точка на нега

Медицински уред

Scase е дијагностичко решение кое се состои од преносен медицински уред за точка на нега кој комбинира паметни сензори со дигитална база на податоци за пациенти, вклучувајќи потсетници, прашалници по мерка и планови за земање лекови. Уредот се поврзува со дигитална платформа што овозможува двонасочна комуникација, визуелизација и пренесување на виталните податоци на пациентот достапни од давател на здравствена заштита, лекар, пациент и роднини.

Тековни проблеми за време на ситуацијата со КОВИД-19:

 • Лекарите се загрижени да ги испитаат пациентите за можноста за пренесување на инфекцијата
 • Пациентите се загрижени да ја посетат лекарската клиника заради можноста од инфекција од други пациенти или лекари
 • Недостаток на медицинска интелигентна опрема за далечинско телемониторирање на пациенти со хронични заболувања / посттрауматски несреќи
platformcopy (1)

Софтверска платформа

За далечинско

телемониторинг

Платформата за софтвер Scase не е само за визуелизација и следење на податоците, туку за ангажирање со вградени алатки за комуникација, управување со персонализирани мерења и многу други функции. Дополнително, нашиот софтвер автоматизира 95% од водењето белешки и административните барања од амбулантски пациенти, ослободувајќи го тимот за грижа да поминува повеќе време со болнички пациенти.

Избрани

Сведоштва

Потребни ви се одговори?

Најчесто поставувани прашања

Импулсот за создавање на решението се состоеше од три важни недостатоци што можат да се најдат во здравствената заштита во земјите со низок и среден приход. Поточно, се забележува недостаток на обучен медицински персонал, квалитет на медицински помагала и, последно, но не и најмалку важно, непрактично управуван систем на бази на податоци за пациенти.

Најголемите придобивки се сите во еден уред, дигитализација на податоци, споделување на податоци, преносна дигитална база на податоци за пациенти, телемониторинг на пациенти, лесна употреба и полнење. Покрај тоа, уредот е отпорен на вода и прашина, пренослив, медицински сертифициран (MDR) и содржи повеќе дијагностички сензори кои се способни за полу-континуирано и истовремено мерење.

Уникатен предлог за продажба благодарение на соработката со УНДП, стратешки инвеститори и партнери, компании од Фарма и Медтек, советници од Scaleups, поддршка од Ц-ниво и меѓународни пилоти во фаза на прототип. Покрај тоа, решението е исклучително преку придобивките опишани во претходниот одговор.

Scase е дизајниран за медицински персонал и лекари кои работат во оддалечени области на земји со низок и среден приход. Во развиените земји нашето решение најде место во клиниките за онкологија, клиниките за прв контакт, домови за расадници или социјални домови / центри и исто така во рацете на лекари, медицински сестри и домаќинства за телемониторирање на пациенти со хронични болести, неподвижни пациенти или пациенти по еднодневна операција .

Комплетниот уред, кој можете да го видите во рацете на лекар, во клиники или во домови, е дизајниран од нашиот тим Scase во Словачка и е отпечатен во фаза на прототип со употреба на технологија за 3D печатење.

Најголемата цел во моментов е производство на целосно функционален и сертифициран уред. Со Scase, планираме да се прошириме во земјите со низок и среден приход и да соработуваме со владата, програмите за здравствени работници во заедницата, невладините организации или дури и приватните клиники. Тука ја гледаме употребата во однос на долгорочното телемониторирање на пациенти со разни видови на болести. Нашата цел е исто така да дојдеме до споменатите земји каде што би сакале да ги формираме седиштата, да најдеме дистрибутери на нашето решение или, идеално, подружница која ќе вработи повеќе вработени во областа на продажбата, одржувањето или ланецот на снабдување.

Дали сакате да дознаете повеќе?

Не двоумете се да ни пишете


  Ние сме благодарни за

  Поддршка на нашиот развој

  Биди првиот што знае што има ново

  Придружете се на нашиот билтен